KÜLSŐ ÉS BELSŐ FALFESTÉSEK

____________________________________________________

Otthonunk, irodánk vagy egyéb ingatlanjaink felújítása előtt érdemes tájékozódni a modern anyagok és a hozzájuk tartozó korszerű technológiák, technikák fejlődéséről. A piacon lévő gyártók és kivitelezők jelentős része lépést tart az idő haladtával. Ennek eredménye kép számtalan olyan egyedi technológia fejlődött ki amely esztétikus, izgalmas egyedi megjelenést kölcsönöz a felújított objektumnak.

A felújítással kapcsolatosan figyelembe kell venni az ingatlan funkcióját, elhelyezkedését és meglévő bevonatainak típusát. Az anyagok megválasztásának szempontjából fontos szempont, hogy külső vagy belső felületekről van e szó. A régóta rendszerben lévő bevonatok az átlag felhasználók számára már jól ismert: zománcok, mészfestékek egyéb diszperziós bevonatok. Ezek a bevonatok elsődleges feladata a tartósság és a kopásállóság, csak másodlagos feladat az esztétika. Napjainkban már nem festésről beszélünk. A bevonat technika fogalma érvényesül a szakmailag preferált területeken. Egy bevonattal szemben támasztott követelmények első szempontja a felületek védelme, diffuzitás (páraáteresztő képessége, légáteresztő képessége) funkcióhoz illeszkedő esztétikai megjelenés, dekorációs hatások, védelem. A homlokzati bevonatok esetén az épület típusa, funkciója, kora és az állapota az anyagkiválasztás fő szempontja.
Megkülönböztetünk vékony és vastag , műgyanta alapú vagy természetesanyag alapú bevonatokat. Magánépületek, középületek vagy műemlékek esetén különböző anyagok és technológiák kerülnek előtérbe. Bevonatok tervezése esetén érdemes kikérni hozzáértő szakember vagy építész véleményét. A homlokzat bevonati rendszereknek több követelménynek kell megfelelni mint a beltérre tervezett anyagoknak. Speciális igénybevételek esetén penészedés gátlónak, víz lepergetőnek, rugalmasnak vagy fokozottan UV állónak és portaszítónak kell lennie.

A homlokzatfestékek széles palettáját kínálják a gyártók: – a lista elején a hagyományos és gyártott mészfestékek állnak majd a minőségi sorban követik a biocid hatású penészgátló adalékot tartalmazó hidrofóbizált vagy sem homlokzat bevonatok. Az előzektől eltérőek a tiszta vagy diszperziós szilikát festékek , diszperziós festékek. A legmodernebb homlokzat festékek a magasabb szilikon tartalmú diszperziók amelyek már nano technológiával készülnek. Pl: STO Lotusan G, melyet a német cég a lótusz levél hosszas tanulmányozása után fejlesztette ki az azonos elvre működő bevonatát. Az anyagok jövőbeni fejlesztéseinek előterében nem egyedül a fizikai terhelések és a mechanikai terhelések elleni védelem áll. Egyre fontosabb szemponttá válik a biológiai mikróbák elleni hosszú távú védelem amelynek alapját képezi a fokozott UV ellenállósága a bevonatnak.

KIEMELT SZOLGÁLTATÁSAINK

ÉPÜLETHŐSZIGETELÉS

epuletek-hoszigetelese

FELÜLETTISZTÍTÁS

felulettisztitas-elokeszites

FÖLD ÉS TALAJMUNKÁK

fold-és-talajmunkak