KORRÓZIÓVÉDELEM

____________________________________________________

A korróziós folyamatokkal szemben hatékony védelmet nyújtanak a festékek. A festékek megakadályozzák, hogy a fém felülete érintkezzen a nedvességgel és az oxigénnel, így megakadályozzák a korróziós folyamatok megindulását. Megóvják a felület állagát,
stabilitását, és új színt és esztétikai megjelenést adnak.

A korróziós igénybevételtől függően választott egy- és többrétegű bevonatokat alkotó ún. ipari festékek vas, acél és egyéb fémek illetve horganyzott felületek védelmét szolgálják az alábbi fő felhasználási területeken:

 

  • acélszerkezetek festése
  • ipari létesítmények, szerkezeti elemek festése
  • közúti és vasúti hidak, felüljárók festése
  • tartályok, silók, csővezetékek ,szeparátorok festése
  • járművek festése

A megfelelő felület előkészítés után következik a bevonat felvitele – a festés. Ennek lépései az alapozó, a közbenső (ha szükséges), majd a fedő réteg felvitele az előírt rétegvastagságban. Ipari festékek esetén ez a leggyakrabban szórással történik a festékgyártók által megadott alkalmazási és felhordási útmutatók betartásával..A HVLP anyagporlasztási technológia nagyobb mértékben préseli a levegő mennyiségét, ezáltal alacsonyabb nyomáson porlasztja a festéket, mint az egyszerű, hagyományos porlasztásnál. Így magasabb átviteli hatékonyságot lehet elérni. A HVLP légsapka 0,7 bar nyomáson porlaszt, és így éri el a 65%-os hatékonyságot. Az Airless szórástechnikában az anyagokat nagyon magas, 30-450 bar nyomással porlasztjuk. Ezt egy tekintélyes méretű pumpával lehet elérni, ami utána egy nagyon kisméretű dűznin keresztül lép ki a légkörbe. A porlasztás jó minőségű, és igen kevés a festékköd. Legjobban alkalmazható magas viszkozitású anyagokhoz, nagy felületekhez, vagy magas rétegvastagsági előírásoknál. Előnye hihetetlen gyorsasága, egységes szép felület, továbbá az anyag, hígítás nélkül szórható.

KIEMELT SZOLGÁLTATÁSAINK

LAKATOSMUNKA

lakatosmunka

FELÜLETTISZTÍTÁS

felulettisztitas-elokeszites

GENERÁLKIVITELEZÉS

generalkivitelezes