IPARI BÁDOGOZÁS, TECHNOLÓGIAI HŐSZIGETELÉS

____________________________________________________

Manapság a világ szinte valamennyi ipari üzemében találunk szigetelőanyagokat. Az iparban alkalmazott hőszigetelést „műszaki szigetelésnek” nevezzük. A cél a hőveszteség csökkentése, mely a gazdaságilag optimális vastagságú hőszigetelésen alapul.

  • Személyek védelme a berendezések felületi hőmérsékletének csökkentésével
  • Személyek és berendezések védelme tűz esetén
  • Zajszint csökkentés
  • Hőszabályozás az ipari folyamatok körülményeinek biztosításához
  • Csővezetéken belüli páralecsapódás elleni védelem
  • Csővezetéken kívüli páralecsapódás elleni védelem

Az itt említett funkciók követelményei szerint tervezzük az egyes alkalmazási módoknak leginkább megfelelő szigetelő termékeket. Alkalmazunk Rockwool Armaflex , Conti Thermo protect anyagokat, jellemzően auluminium borítással. Az iparban alkalmazott szigetelőanyagok legfontosabb tulajdonsága a műszaki berendezések hővédelme, a hőveszteség és a berendezések hőkibocsátásának csökkentése. Sok berendezés felülete magas hőmérsékletű, ezért azok hővédelmére az üzemeltetési körülményeknek megfelelő szigetelőanyagokat kell használni. A szigetelés vastagságát rendszerint a lehető legnagyobb gazdasági megtakarítás, vagy a berendezések körüldolgozó személyek védelme (azaz a berendezés felületi hőmérséklete) szempontjából tervezik meg.

A szigetelőrendszer megtervezése függ a folyadék hőmérsékletétől, a tartály méreteitől és a környező befolyásoló tényezőktől. Minden burkolattípusnak lehetővé kell tennie a vezeték mozgását. Az alumínium tágulásának mutatója kb. kétszer nagyobb, mint az acélé. A burkolat felszíni hőmérsékletét a közvetlen napfény növeli, az eső és a hideg időjárás csökkenti. Emiatt a burkolat és a vezeték tágulása közt jelentős eltérés mutatkozik. A tágulásbeli különbségek nem kívánt hatásait a burkolat mozgó illesztésével küszöbölhetjük ki.

KIEMELT SZOLGÁLTATÁSAINK

BEVONATTECHNIKA

bevonattechnika

FELÜLETTISZTÍTÁS

felulettisztitas-elokeszites

GENERÁLKIVITELEZÉS

generalkivitelezes