Csak úgy mint a divatban, vagy a lakberendezésben, a kerteket illetően is vannak évente változó trendek. Idén az alábbiak fognak hódítani:

A növényeket illetően, a minél nagyobb, annál jobb elve lesz a nyerő. Akár szoba- , akár kertinövényekről beszélünk, a grandiózus méret mindegyiknél igazán trendi lesz. Habár a gondozásuk kissé macerás lehet, a végeredmény biztosan magáért fog beszélni!

A fenntarthatóság jegyében sokan javasolják, hogy idén teljes talajszerkezetváltást csináljunk a kertünkben. A talaj minősége ugyanis nagyban növelhető, ha zöldhulladék komposztot is alkalmazunk az ültetések előtt.

A virágoknál visszajön a ’80-as évek trendje. Angliában a nyolcvanas évek kedvelt növényei voltak a vörösbegyvirág, azaz a nemesia és kanálajak, azaz diascia is, amelyek most mind nagy visszatérői lesznek a kerteknek, teraszoknak. A hosszú virágzási időszak, az édes illat, ami ezek körül a virágok körül kering nemcsak a kertek, de a közparkok kedvelt szereplőjévé válhatnak. Az előrejelzések alapján 2020-ban többen fognak saját gyümölcsöt és zöldséget termeszteni a környezet támogatása és a műanyag hulladék csökkentése érdekében. Ha a trendeket nézzük, akkor a chili paprika az egyik legnépszerűbb választás, gyakorlatilag egy hobbikertész otthonából sem hiányozhat. Ezt követi szorosan a bab, a borsó, a csicseriborsó, a lencse és a szója.