Digitalizáció segíti a vakolatszín választást

Digitalizáció segíti a vakolatszín választást

Míg a megfelelő hőszigetelőrendszer kiválasztása fél óra, a vakolat színének eldöntése irracionálisan sok idő lehet. Ezt a döntést egyszerűsíti le egy új innováció, amivel egyedülállóan a teljes épület színvilága összeállítható.

A színválasztás nehéz döntés. Puritán fehér? Hagyományos halványsárga árnyalat? Modern antracit? A döntés amellett, hogy évtizedekre szól, sokat árul el a tulajdonos személyiségéről. Ezért is tart sokkal több ideig, mint a hőszigetelőrendszer kiválasztása. Máig a legelterjedtebb módszer a színminták alapján történő választás. Emellett léteznek színtervező programok, azonban azok lehetősége korlátozott, rendszerint az épületnek csak a homlokzata színezhető.
Az innováció újdonsága, hogy modellezhetjük a saját ingatlanunk stílusát. Több épülettípus közül választhatunk, melyeken külön színezhető a tető, a nyílászáró, a lábazat és az eresz, így elkészíthetjük a saját ingatlanunk színvilágát, amivel könnyebbé válik a döntés.

A webes alkalmazás újdonsága, hogy teljesen egyedi kombinációkat lehet összeállítani, szinte bármilyen színvilág megalkotható. Kilenc épülettípus közül választhatunk a „Kádár-kockától” a minimál stílusú házig. A nyílászárók, az ereszek és a tetők színei a legelterjedtebb színekből választhatóak ki. A homlokzatot 1002, lábazatot 42 féle színben tervezhetjük. További specialitás, hogy a termékhez készített programban van lehetőség a lábazatok színvakolattal történő tervezésére is, szintén 1002 féle színben.

A program kifejlesztésénél nagy gondot fordítottak a fény és árnyék megjelenésére a felületeken, a lehető legvalósághűbb látvány érdekében.

forrás: https://magyarepitestechnika.hu/index.php/epitoanyagok/digitalizacio-segiti-a-vakolatszin-valasztast/

Az EU legmagasabb épülete

Az EU legmagasabb épülete

310 méteres magasságával lekörözte a 259 méter magas frankfurti Commerzbank Towert.

A Varso Torony (Varso Tower) 230 méteres magasságával Lengyelország legmagasabb építménye lett, nemrég pedig elkészült 80 méteres, 73 tonnás csúcsa is, amivel új rekordot állított fel, és az Európai Unió legmagasabb felhőkarcolója lett, lekörözve az eddigi csúcstartót, a 259 méter magas frankfurti  Commerzbank Tornyot.

Az 53-szintes irodaházat a számtalan díjjal elismert londoni Foster+Partners tervezte. A hatalmas felhőkarcoló parkosított belső udvara – ami várhatóan 2022-re készül majd el – nyugalmat és felfrissülést biztosít az ott dolgozók számára. Az impozáns, tíz méteres belmagasságú lobby falait pedig kézzel készített mozaikok díszítik majd. A panorámaliftek 8m/s (28,8 km/h) sebességgel repítik majd a látogatókat a nyilvános tetőteraszokra, ahonnan 205 és 230 méter magasságból különleges látvány nyílik a városra. A szintén lélegzetelállító panorámát nyújtó étterem a 46. és a 48. szintek között kap helyet. Az épület már elkészült részein a négy méter magas üvegfüggönyökön keresztül árad be a fény az épületbe.

A torony nemcsak magassága miatt jelentős, de egyben az ország egyik legzöldebb épülete is, energiahatékonysági szempontból a legmagasabb BREEAM és WELL minősítésekkel rendelkezik. A Varso Tower a HB Reavis vegyes felhasználású Varso Place fejlesztésének utolsó állomása. A Varso Place Varsó szívében található komplexum irodákkal, szállodával, üzletekkel és innovációs központtal, a varsói központi pályaudvar közvetlen közelében.

 

forrás: https://www.octogon.hu/epiteszet/a-varso-torony-lesz-az-eu-legmagasabb-epulete/

 

Folytatódik az Eszterházy-kastély fejlesztése

Folytatódik az Eszterházy-kastély fejlesztése

Több mint egymilliárd forint európai uniós és állami támogatást kapott Magyarország legjelentősebb, európai szinten is kiemelkedő műemlék-együttese.

A fertőd–eszterházai Esterházy-kastély turisztikai és infrastrukturális fejlesztése részeként helyreállítják az épület középső tömbjét, valamint a Belvedere-t és az óratornyot. A helyiségeket eredeti bútorokkal rendezik be, vagyis a lehető leghitelesebb formában mutatják be azokat. A történeti tereket eredeti pompájukban újítják fel, és az épületben időszakos kiállítótermeket is kialakítanak. A felújításról videót közölt a Nemzeti Kastélyprogram Facebook-oldala.

A fertődi kastély Magyarország legnagyobb és legimpozánsabb barokk kastélya, százhuszonhat rokokó stílusú szobával, hatszázötven festményből álló Eszterházy-képtárral. Az építése 1720-ban kezdődött Anton Erhard Martinelli tervei alapján, az akkor még Süttörnek nevezett faluban Gróf Esterházy József megrendelésére. Az akkor még kicsi, barokk épületet a későbbiekben több periódusban bővítették. A díszterem, melynek falát Jozef Ignaz Mildorfer freskója díszíti, az impozáns kovácsoltvas kapu és a háromszáz hektáros franciakert – mind-mind azt bizonyítják, hogy a fertődi Esterházy-kastély valóban egy európai uralkodói udvarokhoz méltó fényűző rezidencia volt.

Operák, vígoperák, és szimfóniák születtek itt, melynek egy részét az emeleti díszteremben mutatták be.

A kastély Esterházy Fényes Miklós halála után elhanyagoltan állt: a komplexumot csak ritkán használták, a hercegi udvar visszaköltözött Kismartonba (Esienstadt, Ausztria). A 19. század a hanyatlás korszaka volt. A kastélyt a 19. század végétől – Cziráky Margit grófnő kezdeményezésére – felújították és modernizálták, az enteriőröket a később híressé vált Schmidt Miksa cégével alakíttatták ki. A második világháború végén az épületegyüttes igen jelentős károkat szenvedett. Könyvtárát kirabolták, bútorai, értékei eltűntek, és csak az 1950-es években kezdődött meg a helyreállítás, ami az 1980-as évekig tartott. Ezzel párhuzamosan zajlott a park helyreállítása is.

A Nemzeti Kastélyprogram keretében most a legértékesebb középső épülettömb azon helységeinek, termeinek rekonstrukciójára kerül sor, amelyek még nem kerültek restaurálásra. A történeti terek eredeti pompájukban kerülnek felújításra és az épületben időszakos kiállítótermeket is kialakítanak.

 

forrás: https://www.octogon.hu/epiteszet/folytatodik-a-fertodi-esterhazy-kastely-fejlesztese/

Tavasszal nyit a H2 Hotel Budapest

Tavasszal nyit a H2 Hotel Budapest

A hétemeletes épületben 157 világos, légkondicionált szoba kapott helyet.

Stílusos és pénztárcabarát szálláshelyként, áprilisi nyitással hirdeti szolgáltatásait a Sas utcában lévő H2 Hotel Budapest, a H-Hotels.com első, német nyelvterületen kívüli egysége – írja a turizmus.com. A lakóegységek nagy része standard, dupla vagy twin ágyas szoba, de a budapesti H2 Hotel a brand első egysége, amely 14 superior kategóriájú, erkélyes szobát is kínál.  A ház 36 négyágyas szobával is rendelkezik, ezek családok, kisebb csoportok elszállásolására alkalmasak. A szálloda éjjel-nappal nyitva tartó, H2 HUB névre keresztelt, bisztróétterme önkiszolgáló jelleggel működik és 180 férőhelyes. Ahogy a neve is mutatja, az étterem közösségi térként funkcionál, nyitva áll majd a külső vendégek előtt, közös kávézásra vagy egy gyors meeting megtartásához egyaránt ideális lehet.

Az étterem közepén található látványkonyha a tervek szerint modern bisztróételekkel dolgozik, wrapek, burgerek, levesek, tészták, desszertek szerepelnek majd kínálatában. Az autóval érkezők 56 férőhelyes mélygarázst használhatnak.

A H-Hotels.com több branddel (H2 Hotels, H4 Hotels, H+ HOtels, Hyperion, H.omes, H.ostelt) képviselteti magát a szálláshelyek piacán, egységeik többnyire német nyelvterületen, Németországban, Ausztriában, Svájcban találhatók. 2021-re a lánc több, a H2 Hotels és a Hyperion márkához tartozó szálláshely megnyitását tervezi, Budapest mellett Düsseldorfban, Lipcsében, Salzburgban és Mainzban.

 

forrás: https://www.octogon.hu/epiteszet/tavasszal-nyit-a-fiatalos-vendegkorre-epito-h2-hotel-budapest/

Bringapark épül Budafokon

Bringapark épül Budafokon

A kerékpáros pumpapálya az Albertfalvai felüljáró melletti, jelenleg elhanyagolt területen valósul meg.

Az Országos Bringapark Program keretében különleges bringapark épül a Budafoki elágazásnál – írta meg a budafokteteny.hu. Az önkormányzat az államtól elnyert 40 millió forintos támogatásból, valamint az Önkormányzat saját forrásából hozza létre az Elágazás park nevű bringaparkot, melynek most első üteme valósul meg. A pumpapálya használói és sportszakági igényeket figyelembe véve épül, ahol mind az amatőr mind pedig a profi szinten biciklizők megtalálják a kihívást, valamint közösségi térként pihenési, kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családosok számára is.

A kerületi önkormányzat saját beruházásaként megvalósuló sportlétesítmény biztosítja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltését, és egyben a terület rendezését és folyamatos karbantartását is jelenti.

forrás: https://www.octogon.hu/epiteszet/bringapark-epul-budafokon/

 

NATO Beszállításra alkalmas határozat

NATO Beszállításra alkalmas határozat

Magyarország csatlakozásával a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz (NSIP) megnyílt az út az érdeklődő hazai bejegyzésű gazdálkodó szervezetek számára, hogy pályázóként részt vegyenek a NATO beszerző szervezeteinek és tagországainak nemzetközi tender eljárásaiban.

A Kormányrendelet előírásai értelmében a HM Védelemgazdasági Hivatal minden év január 1-jét követően pályázati felhívásban teszi közzé azon szakmai és pénzügyi-gazdasági feltételeket, melyek teljesülése esetén a magyarországi belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek  „NATO Beszállításra Alkalmas” határozatot szerezhetnek. A mi cégünk megszerezte a „NATO Beszállításra Alkalmas” határozatot a 2020-as évben.

Ezáltal értékes nemzetközi referenciát, tartós üzleti kapcsolatokra tettünk szert olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO mindenkor szavatolja.