A Digitális Terep-Logisztika Standard egy olyan összefogási kezdeményezés az építőipar szereplői közt, amelynek célja, hogy modern, digitalizált formában legyenek nyomon követhetők a kivitelező és építőanyag beszállító cégek közötti anyagszállítmányok és készletek. A BauApp vezette kezdeményezésre azért van szükség, mert ágazati szintű probléma a magyar építőiparban az alacsony hatékonyság és a magas árak. A hatékonyság növelése csak a kivitelező és az építőanyag beszállító vállalatok összefogásában valósulhat meg. A Digitális Terep-Logisztika Standard ezt az összefogást hivatott megvalósítani, és a standard bevezetésének első lépése az Intelligens Szállítólevél, amely valóban egy „quick win” (’gyors nyereség’) minden résztvevő számára.

Az Intelligens Szállítólevél használatában részt vehetnek az olyan kivitelezők vagy anyag beszállítók, akik feltöltik raktárkészleteiket az adatbázisba. Ezt követően, amikor szállítmány érkezik, arról egy intelligens szállítólevél készül, amely tartalmazza a listázott tételeket és egy QR kódot. A QR kód leolvasásával a felsorolt termékek a szállító raktárkészletéből a kivitelezők készletére kerülnek. Így egyszerűen és pontosan válik nyomon követhetővé az alapanyagok útja. A projekt még fejlesztés alatt áll, de a BauApp partnerei 2021. márciusától már ebben a formában várják beszállító partnereiktől a szállítóleveleket.

 

forrás: https://epiteszforum.hu/digitalizaciora-szolitottak-fel-az-epitoanyag-beszallitokat-a-vezeto-general-kivitelezok