A munkahelyi konyha egyenesen a cég lelke lehet, de mindenképpen fontos közösség tér.

A többség azt mondaná, hogy legyen tágas és jól felszerelt, ne csak ételmelegítésre legyen alkalmas, hanem az étel elfogyasztására is. Hiszen ki szeretne pörkölt szagú irodában ülni, vagy akár ügyfelet fogadni?

Ha kollégák 80 %-a le tud ülni az munkahelyi konyhában, akkor gondolhatunk arra is, hogy jól működne csapatépítési helyszínként.

A jelen persze ennél sokkal sivárabb, sok esetben ablaktalan pici helyiségekről van szó, ahol éppen csak étel melegítés lehetséges az innen-onnan odahordott bútorokon, végét járó mikróban.

Tévképzet azt gondolni, hogy a munkahelyi konyha a közösségi tér funkciója miatt a feladatok elvégzésének rovására megy. Ez az elgondolás erősen kapcsolódik ahhoz, hogy milyen korosztályba tartozik a vezetés. Kevesen ismerik fel közülük ennek a rugalmasságnak a hasznát és vonakodnak a modern kialakításoktól.

Kiegészítő szolgáltatások a konyhában, a nagyobb dolgozói elégedettség érdekében.

A megszokott kávé és tea mellett snackkel, gyümölccsel, üdítővel felszerelt konyhának köszönhetően a kollégák szívesebben maradnak tovább, nem szükséges elhagynia az irodát, hogy boltba menjen, koncentráltabban tud dolgozni. Ha arra is odafigyelünk, hogy egészséges élelmiszerek legyenek elérhetőek, akkor a munkatársak egyértelműen érezhetik, hogy odafigyelnek rájuk.

Extra praktikus megoldás a mobiltelefon töltőpont kialakítása, valamint a bluetooth hangszóró elhelyezése a konyhában.

 

forrás: https://offiseven.hu/2019/03/11/munkahelyi-konyha/