Jönnek a karakteresebb erősebb árnyalatok és a csillogás. Persze nem minden vegyesen. Örök érvényű tanács a színek választásánál, hogy egy harsányabb mellé visszafogottabbat válasszunk, így emeli ki egyik a másikat.

Az első példa, amely egyértelműen várható: a zöld.

Évek óta trend a természetbe vágyódás és az erre vonatkozó utalások a színekben, struktúrákban, anyaghasználatban. Ezt húzza most alá a mélyzöld megkoronázása is. Falon, bútorokon és kiegészítőkben egyaránt jó választás lehet. Itt is ügyeljünk a komplex vizualitásra, használjunk mellé szürkét, sárgát, akár kéket, púderrózsaszínt, extrém esetben pedig pinket.

Inspiráló természet: az erdő fái

A zöldeken kívül az erdő színei, a fatörzsek és gombák különböző barnái, bézsek, pasztellzöldes, olívás árnyalatok is beköltöztek a lakásba – falszínek és lakástextilek formájában is. Különösen passzolnak ezek a naturális színek olyan enteriőrökbe, amelyekben fa alapanyagú bútorok vagy fagerendák dominálnak. Jól kombinálható a lombkoronák zöldjével.

Az optimista sárga

Inspirál és beindítja a kreativitást, ráadásul a sárga mustárárnyalata a legkevésbé sem hivalkodó. Kékek, bézsek, barnák és a fekete a legjobb társasága, de jó viszonyt ápol a szeretetteljes terrakottás tónusokkal, sőt a padlizsánlilával is.

Kísérletezőknek, vagy az exkluzív hatást kedvelőknek ajánljuk az óarany-csillogó felületeket, rozsda-, beton- vagy mészkőhatást a falakra.